ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ
ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Κεφτεδάκια με σάλτσα βύσσινου -
Kioufta bil karaz
13

Ένα γιορτινό πιάτο από το Χαλέπι της Συρίας και τις αρμενικές κουζίνες της περιοχής. Τρυφερά κεφτεδάκια από φρέσκο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, αρωματισμένα με μαϊντανό, κρεμμύδι και σκόρδο. Σερβίρονται με σάλτσα από βύσσινο, που συνδυάζει ιδανικά το γλυκόξινο στοιχείο με την πλούσια γεύση του κρέατος και σπόρους κουκουναριού. Έξι κεφτεδάκια γεμάτα γευστική ένταση – ένα πιάτο με χαρακτήρα και ιστορία.

Τζατζίκι
7

Το Τζατζίκι στην αρχαία Ελλάδα το έλεγαν ‘Μυττικό’ και συνόδευαν το ψητό κρέας. Παρόμοια δροσιστικά ορεκτικά συναντάμε σε μεσογειακές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Εδώ θα το δοκιμάσετε με στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο αγγουράκι, αλάτι, άνηθο, σκόρδο και παρθένο ελαιόλαδο. Σερβίρεται με αραβικά πιττάκια ψημένα στο φούρνο και αρωματισμένα με θυμάρι.

Φαλάφελ
8

Αφράτα ρεβιθοκεφτεδάκια με τραγανή κρούστα, φτιαγμένα από ρεβίθια και αρωματικά μπαχαρικά. Ένα παραδοσιακό πιάτο με ρίζες στην Αίγυπτο, όπου λέγεται ότι το απολάμβαναν οι Κόπτες Χριστιανοί ως νηστίσιμη εναλλακτική στο κρέας. Δοκιμάστε έξι απολαυστικούς ρεβιθοκεφτέδες που σερβίρονται με σάλτσα ταχινιού με γιαούρτι, αρωματισμένη με δυόσμο, σκόρδο, λεμόνι και μια διακριτική πινελιά σούμακ, το μπαχαρικό με το κόκκινο χρώμα και την όξινη γεύση

Ταλαγάνι
12.5

Καραμελωμένο και χρυσαφένιο, το ταλαγάνι είναι φτιαγμένο από πρόβειο γάλα με καταγωγή από τη Μεσσηνία της Πελοποννήσου. Το όνομά του σημαίνει ‘η κάπα του βοσκού’ στη ντοπιολαλιά της περιοχής. Με βουτυρένια υφή και γευστικό χαρακτήρα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φορμαέλα και χαλούμι, το ταλαγάνι προσφέρει μια απολαυστικά ξεχωριστή ελληνική εμπειρία. Συνοδεύεται από δροσερό τζέλ λεμονιού, που αναδεικνύει και εξισορροπεί υπέροχα την πλούσια γεύση του. Απλώς ακαταμάχητο!

Χούμους
8

Το χούμους γίνεται από τα ρεβίθια και ταχίνι και έχει πλούσια γεύση και θρεπτική αξία. Η λέξη ‘χούμους’ σημαίνει ρεβίθι στα αραβικά, αν και πολλοί λαοί - μεταξύ αυτών και οι Έλληνες- το θεωρούν δικό τους πιάτο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, και σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σερβίρεται πασπαλισμένο με πάπρικα, κύμινο και με πικάντικα αραβικά πιττάκια, ψημένα στο φούρνο, με πάπρικα και σούμακ, κύμινο και αλάτι.

Tυροκαυτερή
9

Η τυροκαυτερή, γνωστή και ως χτυπητή, είναι πικάντικος μεζές από την Βόρεια Ελλάδα, φτιαγμένος από φέτα, γιαούρτι, ψητές καυτερές πιπεριές και παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύει ψωμί ή ψητά κρέατα. Η τυροκαυτερή αποτυπώνει τις τολμηρές, απλές γεύσεις της αγροτικής ελληνικής κουζίνας και αντανακλά τη ζεστασιά και την ενέργεια της κουλτούρας της Ελλάδας.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Μους Σοκολάτας
12

Ένα απολαυστικό και ντελικάτο επιδόρπιο με πλούσια γεύση και λίγη ζάχαρη. Συνοδεύεται από ροζ πιπέρι, και τραγανά κομματάκια σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης και άκοπο ρόζ πιπέρι και πασπαλιζεται με άχνη ζάχαρη. Μους, που σημαίνει ‘αφρός’ στα γαλλικά, γεννήθηκε στη Γαλλία του 18ου αιώνα και η mousse au chocolat θεωρείται πια αγαπημένο επιδόρπιο παγκοσμίως.

Γαλακτομπούρεκο αποδομημένο
12

Το σιροπιαστό γλυκό ταψιού που ήρθε με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, με την πλούσια βουτυράτη γεύση, εδώ θα το δοκιμάσετε αποδομημένο. Με υπέροχη βελούδινη κρέμα από σιμιγδάλι, αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και λίγη ζάχαρη. Το γλυκό συνοδεύεται από τραγανά φύλλα κρούστας και ολοκληρώνεται με ανάλαφρο αρωματικό σιρόπι, ροδόνερο, φιλέ αμυγδάλου και ροδοπέταλα. Μια πολυτελής γευστική εμπειρία με ρίζες στην παράδοση

ΣΑΛΑΤΕΣ

Ελληνική σαλάτα
11

Γλυκές, ώριμες ντομάτες, δροσερό αγγούρι, τραγανή πράσινη πιπεριά και ζουμερά ντοματίνια, σε αρμονία με το έντονο άρωμα του κρεμμυδιού, την αλμυρή κάππαρη και το ξεχωριστό άρωμα του κρίταμου. Σερβίρεται με ελιές Καλαμών, φέτα και παρθένο ελαιόλαδο. Αυθεντική γεύση Ελλάδας σε κάθε μπουκιά.

Ιταλική σαλάτα καπρέζε
13

Η Ναπολιτάνικη σαλάτα από το Κάπρι, με κρεμώδη μοτσαρέλα, ζουμερά ντοματίνια και αρωματική σάλτσα πέστο. Απλή και εκλεπτυσμένη γεύση, με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, που αναδεικνύει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας - πράσινο, λευκό και κόκκινο. Φρέσκια και διαχρονική γεύση Ιταλίας.

Ευεξία σαλάτα
14

Συνδυασμός από τρυφερές ποικιλίες πράσινων σαλατικών, ψημένο κουκουνάρι, μούρα γκότζι, νιφάδες βρώμης, σταφίδες, φιστίκια Αιγίνης και ψημένα φουντούκια. Ισορροπεί αρμονικά με μαύρο και άσπρο σουσάμι και ζουμερά στρογγυλά σπόρια ρόδιου, ολοκληρώνεται με κρεμώδες κατίκι Δομοκού και σερβίρεται με φρέσκο χυμό λεμονιού στο πλάι. H σαλάτα δικαιώνει το όνομά της, είναι ελαφριά, θρεπτική και γεμάτη γευστική πολυπλοκότητα.

Πράσινη σαλάτα με κανταΐφι
14

Τραγανή πράσινη σαλάτα από baby φύλλα πράσινου και κόκκινου μαρουλιού, σπανακιού, άγριας ρόκας, και παντζαριού, με ψημένο κανταΐφι, μους από τυρί γκοργκοντζόλα, και απάκι φιλέτο κοτόπουλου – το ιδιαίτερο, καπνιστό έδεσμα της Κρήτης - φρέσκες φράουλες και φιστίκι Αιγίνης. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με αρωματικό σως φράουλας, που προσθέτει νότες φρεσκάδας και ισορροπεί το πιάτο.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος –
στηθοπλευρά με το κόκαλο
29

Σιγοψημένος στο φούρνο για σχεδόν 9 ώρες. Σερβίρεται με σπιτικό πουρέ πατάτας, & το δικό μας bourbon σως που περιέχει χυμό ανανά, σόγια & τεριάκι σως, μέλι, ψητό σκόρδο και λίγο ουίσκι. Είναι πεντανόστιμο!

Ινδικό κοτόπουλο βουτύρου
18

Τρυφερό, ελαφρώς σοταρισμένο κοτόπουλο σε πλούσια σάλτσα, αρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό πιάτο, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Δελχί τη δεκαετία του ‘50, όπου είναι γνωστό ως murgh makhani. Ελαφρώς πικάντικο, με τζίντζερ, φρέσκο κόλιανδρο, πελτέ ντομάτας, κύμινο, κάρδαμο, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά, γκαράμ μασάλα, φρέσκο τσίλι, κρεμμύδι, σκόρδο και φυτική κρέμα. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Φρέσκιες Tαλιατέλες με φρέσκια Tρούφα
25

Με κρεμώδη λευκή φυτική κρέμα, πάστα τρούφας & μανιταριών. Σερβίρεται με τυρί παρμεζάνα Reggiano & καλοκαιρινή ελληνική φρέσκια μαύρη τρούφα.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Γιουβέτσι γαρίδας
19

Αγαπημένη ελληνική συνταγή με κριθαράκι. Η μανέστρα ή κριθαράκι έχει ιταλική καταγωγή και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Η εκδοχή του σεφ μας συνδυάζει ζουμερές γαρίδες*, φρέσκο κολοκυθάκι, γλυκό καρότο και αρωματικό μαϊντανό, και ολοκληρώνεται με γενναιόδωρη δόση παρμεζάνας. Μια αρμονική σύνθεση γεύσεων που κερδίζει κάθε ουρανίσκο.

Tαλιατέλες με ψαρονέφρι
18

Φρέσκες ταλιατέλες με τρυφερό ψαρονέφρι, λευκή φυτική κρέμα και τραγανά κάσιους. Οι ταλιατέλες είναι ένας παραδοσιακός τύπος ζυμαρικών από την Ιταλία, από τις περιοχές Emilia-Romagna και Marche, σε σχήμα κορδέλας, με πλούσια και κρεμώδη γεύση που ταιριάζει απόλυτα με την σάλτσα του, προσφέροντας αρμονική ισορροπία γεύσεων και υφών. Είναι πραγματική γαστρονομική απόλαυση.

Αρνάκι στο φούρνο
29

Παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας για το γιορτινό τραπέζι, με πλούσια γεύση. Σιγοψημένο αρνάκι με καρότο, κολοκυθάκι, σέλερι, θυμάρι και φρέσκο δεντρολίβανο, που λιώνει στο στόμα. Σερβίρεται με αρωματικό σπιτικό πουρέ πατάτας και ζουμερή σάλτσα από λαχανικά και τους χυμούς του αρνιού.

Taζίν
22

Ταζίν, το πήλινο σκεύος με κωνικό καπάκι που έχει δώσει το όνομά του στο φαγητό των Βερβέρων της Βόρειας Αφρικής. Δοκιμάστε το σιγοψημένο αρνάκι με κους κους από χονδροκομμένο σιμιγδάλι, αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, αμύγδαλα, σταφίδες, κόλιανδρο, και αρωματικό rass el hanout, το φημισμένο βορειοαφρικανικό μίγμα μπαχαρικών. Στο πιάτο εξισορροπείται αρμονικά το γλυκό με το πικάντικο. Ενημερώστε μας για το πόσο πικάντικο το προτιμάτε, για να προσαρμόσουμε τη γεύση στα μέτρα σας.

Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα
18

Από την Ινδία και το Πακιστάν, το Κόρμα είναι τσιγαρισμένο κρέας ή λαχανικά σε κρεμώδη σάλτσα. Δοκιμάστε την δική μας εκδοχή με τρυφερό φρέσκο κοτόπουλο, κάρυ, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα και τζίντζερ, δεμένα με βελούδινη φυτική κρέμα. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι μπασμάτι, πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου. Είναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Πείτε μας πόσο πικάντικο επιθυμείτε το πιάτο σας.

Νούντλς ρυζιού με μανιτάρια
13

Noodles ρυζιού με φρέσκα μανιτάρια, τραγανά λαχανικά, όπως πιπεριά, καρότο, άσπρο λάχανο, τζίντζερ, σόγια, ουνάγκι και τεριγιάκι σως, και άσπρο και μαύρο σουσάμι. Ta noodles - bee hoon - γεννήθηκαν στην Κίνα και φτιάχνονται από ρύζι. Τα μανιτάρια είναι πηγή φυτικών ινών, πλούσια σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Ένα εξαιρετικό πιάτο για χορτοφάγους (vegan).

Ραβιόλια με άγρια μανιτάρια
17

Φρέσκα ραβιόλια με γέμιση άγριου μανιταριού και τρούφας, σοταρισμένα με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, με βελούδινη σάλτσα από λευκή φυτική κρέμα, εμπλουτισμένη με βούτυρο, λάδι και φλοίδες τρούφας. Κλασικό, αρωματικό πιάτο, γεμάτο γήινες νότες από την Ιταλία, που αναφέρεται για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα στις προσωπικές επιστολές του εμπόρου Φραντσέσκο ντι Μάρκο Ντατίνι από το Πράτο.

Close
Close